De toekomst van Apex Legends

Het leek er even op dat Apex Legends de nieuwe grote game van de komende paar jaar zou worden. In de eerste week van het spel verbrak het spel alle records. Het werd zelfs de meest bekeken game op Twitch.tv. Dat is over het algemeen een goede graadmeter om de populariteit van een spel te meten. Bovendien geeft het een goede indicatie of een game ook leuk is om naar te kijken. En dat laat zien of Apex Legends ook geschikt is al esport. Na de eerste week nam het aantal kijkers van het spel echter al snel af. Zowel streamers als kijkers kozen weer voor de oude, vertrouwde games. Je kunt daarbij denken aan League of Legends en DOTA 2. Maar natuurlijk met name aan die andere grote battle royale game, Fortnite.

EA betaalde miljoenen aan bekende streamers om Apex Legends te spelen

Het was opmerkelijk hoe snel Apex Legends bovenaan de lijst van meest gespeelde games kwam te staan. Normaal gesproken is de nummer één positie weggelegd voor een spel dat al enige tijd gespeeld word. Populaire streamers moeten het spel oppikken en kijkers moeten geïnteresseerd raken. Dat gebeurt meestal niet van de ene op de andere dag. Maar bij Apex Legends dus wel. In de afgelopen week is het duidelijk geworden dat uitgever EA hier een belangrijke rol in heeft gespeeld. Zij hebben namelijk een aantal van de bekendste streamers van de wereld enorme bedragen betaald om het spel op de eerste dagen te spelen. Ninja, een van de streamers met de meeste kijkers op Twitch, heeft bijvoorbeeld een miljoen dollar ontvangen van EA zelf. Het bleek al snel dat het geld dat hij kreeg min of meer de enige reden was voor Ninja om het spel te spelen. Ook andere streamers stopten na ongeveer een week met het spelen van Apex Legends.

Apex Legends heeft nog steeds veel spelers

Het lekken van de berichten over het betalen van streamers heeft de reputatie van Apex Legends weinig goed gedaan. Helemaal omdat EA al niet de meest populaire uitgever is onder gamers. Toch zal het spel er wel bovenop komen. Het kreeg namelijk ook zeer lovende reviews en veel spelers zien het als de nieuwe revolutie binnen battle royale games. Bovendien is er in maart 2019 een nieuwe patch uitgekomen met nieuwe content. Dit is allemaal volledig gratis en EA heeft beloofd de game jarenlang te voorzien van gratis updates.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...