De nieuwe content van de 6.31 patch van Fortnite

Het is het einde van het jaar en dus is het esports seizoen van de meeste competitive games afgelopen. Dat is uiteraard de perfecte tijd voor ontwikkelaars om hun games aan te passen en bij te schaven. Dat geldt natuurlijk ook voor Fortnite, de winnaar van de 2018 editie van de prestigieuze Golden Joystick Award. Daarmee is de game officieel het beste spel van het jaar, in ieder geval volgens deze belangrijke verkiezing. Het is tijd voor patch 6.31. Deze brengt weer een aantal leuke veranderingen met zich mee.

De nieuwe Limited Time Mode

Spelers van Fortnite zullen inmiddels wel bekend zijn met de verscheidene Limited Time Modes van het spel. Deze patch is het de beurt aan Team Rumble. Hierbij wordt enigszins afgeweken van de traditionele formule van Battle Royale. Zoals de naam al doet vermoeden worden spelers ingedeeld in teams. Deze keer zullen dat er twee zijn met elk twintig spelers. Wanneer je doodgeschoten wordt dan zul je items op de grond laten vallen. Dat zijn een random ammo type en een stack van 120 wood, 90 stone of 60 metal. Gelukkig worden geëlimineerde spelers wel weer opnieuw gespawnd met alle items die je in je inventory had. In deze mode zijn alleen wapens beschikbaar die uncommon of zeldzamer zijn. Het team dat het voor het eerst voor elkaar krijgt om 100 kills te verzamelen wint. Dit lijkt dus eigenlijk gewoon een vrijwel standaard team deathmatch mode te zijn. Wat dat betreft dus weinig originaliteit van de makers van Fortnite.

De nieuwe shotgun krijgt speciale uitvoeringen

In Fortnite is de shotgun in korte tijd erg populair geworden. Voor mensen die graag met een shotgun spelen is het wellicht goed om te weten dat er nu nog sterkere varianten beschikbaar zijn. Deze doen zeer respectabele damage. Je kunt aan een exemplaar komen door ze uit een chest, supply drop of vending machine te halen. Daarnaast kun je er ook toevallig één in handen krijgen omdat hij ergens op de grond ligt. De damage is maximaal 105 voor de epic versie en 110 voor de legendary variant. Ook de standaard versie is een stukje sterker geworden. De maximale damage is opgevoerd van 80/85 tot 95/100. Dat is een behoorlijke buff en vooral van dichtbij is de shotgun bijna niet meer te verslaan.

Een nieuw verhaal

Het verhaal van Fortnite is ook weer ietsje uitgebreider geworden. In Canny Valley Act 2 staat een nieuwe Ghost Town centraal. Uiteraard zullen er ook weer nieuwe missies en karakters zijn. Airheart is de nieuwe constructor hero. Hij heeft de ability om een Rotating Omni-Directional Sentry Integrated Exoskeleton (R.O.S.I.E.) neer te zetten. Allies kunnen ook gebruik maken van deze turret. De turret heeft behoorlijk wat ammo en tot alles op is kun je er behoorlijk wat damage mee doen. Steel Wool Carlos is de andere nieuwe hero. Hij heeft een Six Feet Under shovel waarmee je flinke klappen uit kan delen. De nieuwe patch is sinds 29 november te downloaden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...