Crossfire’s grootste evenement CFS eindigt in 2018 met veel succes

Smilegate Entertainment heeft met veel succes het einde van het jaar voor het meest prestigieuze evenement op het gebied van esports, CFS (Crossfire Stars), aangekondigd in december 2018. Dit was het eerste jaar dat Smilegate een Crossfire toernooi met 16 teams organiseerde. Het evenement bereikte het toppunt in Nanjing, China, maar alle toernooien werden met een groot enthousiasme ontvangen door fans die ter plaatse waren en fans die van een afstand meekeken.

Vier extra teams

Voor de toernooien van 2018, had Smilegate de Crossfire evenementen aangepast door van een 12 teams- naar een 16 teamsstructuur te gaan. Elke regio die op dat moment een pro league organiseerde kreeg een extra plek waardoor meer professionele spelers aangespoord werden om mee te doen aan de Crossfire Stars. Ook spelers uit nieuwe regio’s zoals Egypte kregen de mogelijkheid om deel te nemen.

Voor het eerst in de geschiedenis van Crossfire Stars, was de finale iets anders. Deze bevatte namelijk geen enkel Chinees team. Het Braziliaanse Black Dragons (BD) ging er met de titel vandoor die in voorgaande toernooien altijd naar Chinese teams was gegaan. Black Dragons deed het beter dan het legendarische Russische team ruLegends, met een voorsprong van 3:0, en ging er naar aanleiding daarvan vandoor met het leeuwendeel van $500.000 aan prijzengeld. De Black Dragons hebben al ervaring met het verslaan van het Chinese superteam Super Valiant Gaming tijdens de finale van de CFS Invitational Vietnam in 2017. Hiermee is het het eerste team ooit dat een Chinees team verslaat en de kampioenstitel scoort.

Toon is gezet

Het succes van de Black Dragon zal andere internationale teams zeker stimuleren; niet alleen de teams uit landen als de Filippijnen en Vietnam, welke een professionele competitie hebben, maar ook voor de Chinese teams die hun titel hebben verloren tijdens de verdediging in het toernooi van dit jaar. Natuurlijk is het team van Black Dragons vereerd om de titel mee naar huis te kunnen nemen, ze hebben immers geschiedenis geschreven. Ze zeggen er alles aan te doen om kracht te halen uit dit moment en hun best te doen tijdens de komende toernooien.

Voor de ontwikkeling van het merk van CFS is dit afgelopen jaar een opstapje geweest. Smilegate is uiteraard erg blij om te zien dat de veranderingen goed ontvangen zijn. Ook neemt hij de tijd om de professionele spelers, die ook dit jaar weer gegroeid zijn, te feliciteren en om de fans te bedanken. Hij eindigt met de belofte er alles aan te doen de ervaring van de CFS voor alle spelers ter wereld zo aantrekkelijk mogelijk te houden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...