Populaire games binnen de e-sports

E-sports zijn de wereld aan het veroveren. De aandacht voor de verschillende games wordt alleen maar groter. Inmiddels overstijgt het aantal kijkers van e-sports de aantallen van veel populaire fysieke sporten. Het publiek dat naar e-sports kijkt is nog erg jong. Daarom is het waarschijnlijk dat de populariteit van de elektronische sporten alleen maar zal toenemen. Bovendien zijn e-sports veel diverser dan de meeste, onwetende mensen denken. Een enorm aantal verschillende games wordt tegenwoordig professioneel beoefend door toegewijde gamers.

Entertainment vanuit je luie stoel

De beschikbaarheid van e-sports is waarschijnlijk één van de redenen waarom het zo populair is geworden in een relatief korte tijd. Door het internet kun je op elk moment van de dag wel een wedstrijd kijken waarin professionele spelers het tegen elkaar opnemen. Het kijken van e-sports is dus extreem toegankelijk. Hoewel het voor het inlevingsvermogen en het vermaak vaak wel belangrijk is dat je enige kennis over het spel dat gespeeld wordt hebt. Die kennis kun je vergaren door het spel zelf te spelen of om het natuurlijk vaak te kijken.

Net zo spelen als de pro’s

Het leuke aan e-sports is dat professionele gamers onder bijna exact dezelfde omstandigheden spelen als casual gamers. De teams hebben dezelfde grootte, de regels zijn hetzelfde en je kunt op dezelfde manier met je teamgenoten communiceren. Bij fysieke sporten is dat vaak wel even anders. Daar zit je bijvoorbeeld zonder scheidsrechter, is het speelveld niet groot genoeg of speel je met een ander aantal spelers. Wat de professionele gamers doen kun daarom ook zelf als speler proberen uit te voeren. Voor veel gamers is het kijken van e-sports een soort leeromgeving.

De meest populaire games die als sport worden gespeeld

Er zijn uiteraard een aantal games die zich uitstekend lenen om als sport gespeeld te worden. Dat zijn games waarbij er sprake is van actie en strategie die leiden tot vermaak voor de kijker. Starcraft, League of Legends, Dota 2, Fortnite, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Counter Strike, en Overwatch behoren op het moment tot de meest populaire games voor e-sport.

De meest aansprekende shooters

Counter Strike wordt gezien als een erg puur schietspel. Tactisch inzicht is ontzettend belangrijk. Daarnaast probeert het spel realistisch te zijn. De wapens zijn gebaseerd op echte modellen en hebben een levensechte terugslag wanneer er gevuurd wordt. Ook zijn er geen merkwaardige gadgets en trucjes die je uit kunt voeren. Dat heeft een spel zoals Overwatch wel. Daar heeft elke speler speciale moves die uitgevoerd kunnen worden die niet altijd even realistisch zijn. Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds behoren tot een nieuwe generatie shooters, de zogenaamde Battle Royale games. Hierbij probeert PlayerUnknown’s Battlegrounds zo realistisch mogelijk te zijn terwijl Fortnite veel weg heeft van een cartoon.

RTS games en MOBAs

MOBAs zijn razendpopulair onder kijkers van e-sports. Dota 2 en League of Legends hebben ongekende successen geboekt. Deze komen eigenlijk voort uit RTS games. De eerste Dota was een mod voor Warcraft 3. Door het succes van de MOBAs zijn de RTS games enigszins in de verdrukking gekomen. Alleen Starcraft 2 heeft nog een grote player base en voldoende populariteit om de game professioneel te kunnen spelen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...