Starcraft II

Over Starcraft II

Het eerste deel van Starcraft is een ware klassieker. Hetzelfde kan eigenlijk ook wel gezegd worden over Starcraft II. Dit spel is natuurlijk wel een stuk minder origineel dan de eerste. Maar het borduurt verder op het succes en voegt leuke nieuwe elementen toe.

Het spel is nog steeds erg populair. Ondanks dat het aantal spelers die het spel spelen en de aandacht wel een behoorlijk stuk is afgenomen sinds de opkomst van MOBA’s en de Battle Royale games. Voor mensen die een die hard RTS willen spelen is Starcraft II eigenlijk de enige optie. Tenminste, als je ook genoeg spelers online wilt vinden om met of tegen te spelen.

Traditionele RTS met razendsnelle gameplay

Starcraft II is een klassiek RTS spel. Dat wil zeggen dat je een resources moet verzamelen, een basis moet bouwen en vervolgens een leger waarmee je de tegenstanders kunt verslaan. Bij Starcraft II kun je kiezen tussen drie verschillende factions. Dat zijn de Zerg, de Protoss en de Terran. Dezelfde factions als in het eerste deel. Ook hebben veel units een terugkeer gemaakt. Gelukkig zitten er ook meer dan genoeg nieuwe creaties tussen. Starcraft II is ook een stuk sneller dan zijn voorganger. Spelers moeten vaak erg snel reageren om ervoor te zorgen dat hun leger niet binnen een paar seconden weg wordt gevaagd. Daarom wordt er ook wel vaak gezegd dat Starcraft II vooral voor die hard spelers is. Casual spelers kunnen het erg moeilijk hebben om alle units snel te micro managen.

Asymmetrische legers is één van de sterkste punten

De Zerg, de Protoss en de Terran verschillen onderling erg sterk van elkaar. Dat was al een sterk punt van de eerste Starcraft en ook in het tweede deel is de asymmetrie te prijzen. De zerg zijn een soort insectachtige aliens. Ze doen denken aan de aliens uit de film Starship Troopers. Deze slijmerige kruipers zijn erg snel en kunnen snel units maken.

Ze zijn perfect om strategische speldenprikken uit te delen om bijvoorbeeld de economie van je tegenstander te ondermijnen. De Protoss zijn ook aliens, maar totaal anders dan de Zerg. Ze hebben technologisch geavanceerde wapens en hun units zijn erg sterk. Daar staat tegenover dat ze erg duur zijn en het vaak iets langer duurt voor je de sterkste units kunt bouwen.

De Terran is het menselijke leger. Zij maken gebruik van zware geweren om het op te nemen tegen de aliens. De units van de Terran doen over het algemeen veel damage maar zijn ook redelijk snel dood te krijgen. Ze moeten het hebben van grotere range ten opzichte van de tegenstander.

Nieuws & Updates
Starcraft II

Game Details
De inhoud van dit spel bevat levensecht geweld.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...