Hearthstone

Over Hearthstone

Bij Hearthstone nemen spelers het tegen elkaar op met virtuele kaarten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de strijd aan te gaan met een computergestuurde tegenstander. Het spel is van de geprezen ontwikkelaar Blizzard. Met Hearthstone zetten zij een stap in een nieuwe richting. Maar ook dit spel is weer dik voor elkaar. Het lijkt op Magic: The Gathering. Alleen bij Hearthstone heb je geen echte kaarten, maar virtuele exemplaren.

Verschillende classes voor je kaarten

Bij Hearthstone bestuur jij een character. Dat is er één uit de beschikbare classes. De classes in Hearthstone bepalen voor een groot deel welke kaarten jij kunt gebruiken. Het kiezen van een class die bij jouw speelstijl past is daarom erg belangrijk. Of je kunt natuurlijk je speelstijl en strategie aanpassen aan de hand van wat je gekozen hebt. Elke class heeft daarbovenop een speciale ability. Daarmee kun je bijvoorbeeld damage doen of healen. Het is de bedoeling dat je de tegenstander door maakt. Daarmee val je aan en verdedig je jezelf met kaarten. Veel van je kaarten zullen een unit zijn die kan aanvallen en verdedigen. Maar je hebt ook kaarten waarmee je een spell kunt casten of waarmee je extra kaarten uit je dek kunt halen.

Strategisch deck samenstellen is cruciaal

Hearthstone is een strategisch spel. Die strategie begint met het samenstellen van je kaarten deck. Dat is een stapel kaarten die je gaat gebruiken tijdens een gevecht. Net als bij de meeste andere kaartspelletjes kun je niet bepalen in welke volgorde de kaarten voor jou beschikbaar zullen zijn. Je moet dus rekening houden met veel mogelijkheden. Ook weet je natuurlijk niet welke kaarten je tegenstander zal hebben. Je stelt je kaarten deck samen tussen games door. Je hebt dus alle tijd om daar rustig over na te denken.

Kaarten met meer mogelijkheden

Niet elke kaart is even sterk. Bovendien zijn sommige kaarten erg zeldzaam. Door het spel te spelen kun je mee kaarten verdienen. Ook kun je met geld packs kopen en hopen dat daar kaarten in zitten die je kunt gebruiken. Blizzard zorgt dat Hearthstone zeer regelmatig updates krijgt. Daar zitten vaak ook nieuwe kaarten bij. Het spel wordt dus steeds groter en daarmee ook ingewikkelder. Daardoor blijft het spel ook voor ervaren spelers interessant. Helemaal omdat de nieuwere kaarten vaak sterker zijn dan de kaarten die al een aantal jaren oud zijn.

Nieuws & Updates
Hearthstone

Game Details
De inhoud van dit spel bevat beelden of geluiden die jonge kinderen schrik kunnen aanjagen.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...