De Belgische e-sportmarkt beleeft een spectaculaire groei

PayPal en SuperData hebben in maart een onderzoek gehouden in 20 Europese landen, en dit heeft de toenemende populariteit van E-sport- of videogamecompetities in beeld gebracht. Er zijn in totaal bijna 27 miljoen toeschouwers en er geldt een marktwaarde van meer dan 250 miljoen dollar. Hierdoor ontwikkelt de Europese markt zich in deze sector erg snel. In 2017 genereerde de e-sportmarkt van België drie miljoen dollar en zal dit jaar naar verwachting met meer dan 20% toenemen. Dit is een fors bedrag!

De markt zal volgens de studie zijn hoogtepunt bereiken in Europa. Ook zal de markt de komende jaren in België blijven groeien en de groei kan zeer sterk zijn. Volgens de studie zou het publiek van eSport dit jaar met 13% groeien en met 7% in 2019. Belgische eSport-fans zouden 2 keer zo snel moeten groeien, met een groei van 28% dit jaar en 19% in 2019. Er zijn ook 3 Europese landen waar eSport echt van de grond is gekomen en dat zijn Rusland, Zweden en Denemarken. De markt is in België gestegen en bedraagt ​​nu meer dan 3,6 miljoen dollar. Er is sprake van goede vooruitzichten, een omzet van 3,6 miljoen dollar tegen het einde van 2018 en 4,3 miljoen in 2019.

Daardoor staat de Belgische markt op de 13e plaats in Europa. In totaal vertegenwoordigen meer dan 1,1 miljoen kijkers 4% van de Europeanen. De verwachting is dat de komende 2 jaar het percentage Belgen dat geïnteresseerd is in eSports toenemen met meer dan 50%. In België bestaat 82% van de eSport fans uit mannen, waarbij de categorie 25-34 de grootste is (38%).

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...