Stefan Vellinga

De Zwollenaar Stefan Vellinga komt voor PEC Zwolle uit in de E-divisie. Deze FIFA-speler komt uit in deze nationale competitie, maar is ook actief bij grote internationale toernooien. Vellinga kwam in zijn jeugd enkele jaren in actie voor PEC Zwolle als doelman, maar werd uiteindelijk te licht bevonden. Deze gamer is ook nauw betrokken bij de club met projecten om verantwoord gamen over te brengen naar de supporters.

100 deelnemers

Vellinga kreeg de functie tot E-sporter niet zomaar toegewezen, hiervoor moest hij een selectieprocedure doorgaan. In totaal waren er honderd gegadigden, maar deze gamer dreef al snel boven. Hoewel Vellinga graag wilde stunten in de E-divisie, is dat tot op heden nog niet gelukt.

Seizoen 2017/2018

Vellinga is enkel en alleen actief op de Xbox, waardoor hij slechts één seizoenshelft meespeelt in de competitie. Voor de eerste seizoenshelft heeft PEC Zwolle een andere gamer aangenomen. In de tweede seizoenshelft van 2017/2018 stelde Vellinga zwaar teleur met een zeventiende plaats. Hij wist slechts acht punten te behalen uit zeventien wedstrijden en kende een doelsaldo van -26.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...