SMITE

Over SMITE

Spelers kruipen bij SMITE in de huid van een god. Dat zijn met name goden uit religies met een uitgebreide godenfamilie of meerdere families. Denk bijvoorbeeld aan de Griekse en Noorse mythologie, het hindoeïsme en religies van de Maya’s en de Kelten. SMITE is een MOBA. Dat staat voor Multiplayer Online Battle Arena.

Het spel lijkt dus op DOTA 2 en League of Legends. Er is echter één belangrijk verschil. De bekende MOBA’s worden van bovenaf gespeeld. Bij SMITE wordt er gebruik gemaakt van een 3rd person perspective. Dat heeft veel invloed op hoe het spel gespeeld wordt.

Dichter op de actie

Omdat de camera vlak achter je personage hangt zit je veel dichter op de actie. Daardoor wordt het makkelijker om projectielen te richten en te ontwijken. Tegelijkertijd heb je minder overzicht. Het 3rd person perspective op zich zorgt er al voor dat MOBA een welkome variatie is binnen het genre.

Kies een god en ga de strijd aan met anderen

Net als de meeste MOBA’s wordt SMITE met twee teams van vijf spelers gespeeld. In de standaard mode is er eveneens sprake van drie lanes en een jungle met neutral creeps. Het is de bedoeling dat je de basis van de tegenstander kapot maakt. Dat doe je door de lanes te pushen en towers en andere gebouwen kapot te maken. Terwijl je daarmee bezig bent probeert de tegenstander uiteraard hetzelfde te doen.

Verzamel experience en koop items

Door minions en neutral creeps te verslaan krijg je geld en experience. Datzelfde geldt natuurlijk ook als je tegenstandelijke goden weet te doden en objectives kapot weet te slaan. Door experience te verzamelen ga je levels omhoog. Daardoor wordt je god steeds sterker. Je hebt drie standaard abilities en een ultimate ability. Elke keer als je een level omhoog gaat mag je een punt in één van je abilities steken. Het geld geef je uit in de shop. Daar kun je items kopen waardoor je character sterker wordt.

SMITE is volledig gratis

Veel MOBA’s zijn gratis te spelen en hetzelfde geld voor SMITE. Je kunt het dus gewoon gratis uitproberen en bepalen of je het leuk vindt of niet. SMITE is een leuke toevoeging aan het MOBA genre. Het meest originele aan het spel is het perspectief. Verder volgt het eigenlijk de vaste regels en patronen van andere MOBA’s. SMITE wordt voortdurend doorontwikkeld.

Dat betekent dat spelers nieuwe content kunnen verwachten. Er worden onder andere regelmatig nieuwe speelbare goden uitgebracht. Daarnaast heeft SMITE een aantal originele game modes. Deze zijn iets vrijblijvender en minder serieus dan de originele mode met drie lanes en een jungle.

Game Details
De inhoud van dit spel bevat levensecht geweld jegens fantasiepersonages, niet-levensecht geweld jegens menselijke personages en niet al te grof taalgebruik.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...