Quake Champions

Over Quake Champions

Dit spel is voor mensen met een snelle vingers. Quake Champions is een shooter waarbij de kogels je om de horen vliegen. Het is uiteraard een nieuw deel in de Quake serie. Eind jaren ’90 maakte dat spel naam door de futuristische wapens en de chaotische actie.

Quake keert weer terug

De serie is een tijdje weggeweest. Sinds 2005 is er geen nieuwe Quake meer verschenen. Dat was toen Quake 4. Voor een serie met zo veel fans is het opmerkelijk dat het zo lang geduurd heeft voor er weer een nieuw deel verscheen. Quake heeft lange tijd bepaald hoe een futuristische shooter eruit moet zijn. Het spel was één van de eerste games met een competitieve multiplayer. De snelle actie was in 1999, toen Quake voor het eerst populair werd, nog zelden eerder gezien.

Free to play

Quake Champions is Free to play als je er snel bij bent. Je moet je dan aanmelden voor de free trial op steam. De game is nog niet volledig uit. Je kunt ook de early acces versie bestellen. Daarvoor betaal je 30 euro. Dat is vooral voor mensen die niet in aanmerking zijn gekomen voor de free trial. Wanneer je tot één van deze geluksvogels behoort kun je het spel ook als het uitkomt gratis blijven spelen.

Net zo snel als vroeger

De gameplay van Quake Champions is net zoals de fans zich zullen herinneren. Snelheid is alles. Daarnaast moet je natuurlijk wel goed kunnen mikken. Je reactietijd zal in veel gevallen bepalen hoe succesvol je bent in dit spel. Bij Quake kun je als character wel relatief vaak geraakt worden voor je daadwerkelijk dood bent. Je zult dus niet zo snel opeens dood op de grond liggen zonder dat je weet wat er aan de hand is. Dat vrijwel alle wapens voorzien zijn van originele geluidseffecten en de lasersstralen je om de oren vliegen helpt daarbij ook.

Verschillende characters met andere mogelijkheden

Het is de bedoeling dat Quake Champions een grote champion pool krijgt. Bovendien moeten die allemaal hun eigen speciale abilities krijgen. Omdat het spel nog in ontwikkeling is zijn dat er momenteel nog niet zo heel veel. Wel is meteen duidelijk dat Bethesda, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, veel aandacht besteed aan details en elke champion daadwerkelijk een eigen identiteit mee te geven.

Net als bij MOBA’s zul je dus meer dan genoeg opties hebben als het spel eindelijk uitkomt. Quake Champions belooft een chaotische maar ook strategische shooter te worden.

Game Details
De inhoud van dit spel bevat levensecht geweld tegen weerloze mensen.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...