Heroes of the Storm

Over Heroes of the Storm

Met Heroes of the Storm heeft Blizzard geprobeerd om hun stempel te drukken op het MOBA genre. MOBA staat voor Multiplayer Online Battle Arena. DOTA 2 en League of Legends zijn al jarenlang verreweg de meest gespeelde MOBA’s. Heroes of the Storm is gelukkig net even anders. Hoewel dit spel niet zo’n grote player base heeft als de twee bovengenoemde games is het toch een leuke en welkome afwisseling binnen het genre.

Characters uit andere games van Blizzard

In elke MOBA zitten veel verschillende characters om uit te kiezen. Deze hebben unieke abilities en vervullen een specifieke rol binnen een team. Sommig kunnen veel damage verdragen, anderen delen veel schade toe aan tegenstanders en er zijn ook characters die tegenstanders het leven zuur maken met slows en stuns. Aan het begin van elke ronde moet elke speler een character kiezen. Bij Blizzard zijn dat allemaal personages uit hun andere games. Je kunt dus rekenen op characters uit onder andere Warcraft, Diablo en Starcraft.

Heroes of the Storm is makkelijker voor nieuwe spelers

Het is voor nieuwe spelers vaak lastig om vanaf het begin plezier te hebben met een MOBA. Dat komt omdat er behoorlijk wat te leren valt. Je moet de weg op de map kennen, er zijn veel verschillende characters om te spelen en je moet tijdens een potje de juiste items kopen. Hierdoor worden beginnende spelers vaak afgeschrikt. En dat is jammer, want als je de basis van zo’n game kent is het erg leuk om een MOBA te spelen. Blizzard vondt dat ook. Daarom hebben ze er alles aan gedaan om Heroes of the Storm zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Er zijn geen items in Heroes of the Storm

Een manier waarop Blizzard dat heeft gedaan is door items uit het spel te halen. Dat is alvast één ding minder om rekening mee te houden. Toch is dat ook jammer. Want welke items je tijdens een ronde koopt is een tactische keuze. Het is een cruciaal onderdeel van een MOBA en draagt bij aan de diepgang van een spel.

Een team verdeelt alle experience

Je kunt gelukkig nog wel gewoon levels omhoog gaan met je character. Maar de manier waarop dat gebeurt is bij Heroes of the Storm ook net even anders. Je verdeelt namelijk alle experience met de rest van je team.

Blizzard heeft hiervoor gekozen om de teamplay te bevorderen. Ook kunnen beginnende spelers van een team profiteren van de prestaties van een ervaren speler. In combinatie met het ontbreken van items blijft elk character tijdens een ronde even sterk als de rest van zijn of haar teamgenoten.

Nieuws & Updates
Heroes of the Storm

Game Details
De inhoud van dit spel bevat levensecht geweld jegens fantasiepersonages, niet-levensecht geweld jegens menselijke personages en niet al te grof taalgebruik.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...