Arena of Valor

Over Arena of Valor

Het spel Arena of Valor is een MOBA voor mobile devices. Je kunt het dus spelen op Android en iOS. Daarnaast is er een versie voor de Nintendo Switch. Het spel is dus op andere platformen beschikbaar dan de meeste andere MOBA’s. Die worden eigenlijk allemaal op de pc gespeeld.

Esports op je mobiele telefoon

Arena of Valor heeft een enorme reputatie opgebouwd in China en andere Aziatische landen. Dat heeft er zelfs toe geleid dat Arena of Valor het meest gespeeld spel op handheld devices is geworden. Door dit succes wordt het spel nu ook als esports gespeeld. Dat is erg opvallend, want esports waren nog niet zo lang geleden exclusief voor de pc en de grote game consoles. Nu is er dus ook een esport die je kunt spelen op je smartphone of tablet. De wereld van het professionele gamen is daardoor voor veel mensen nog dichterbij gekomen.

MOBA met een eigen karakter

Je ziet MOBA’s overal tevoorschijn komen. De originele formule werd door een modder bedacht. Dat was voor de RTS klassieker Warcraft 3. DOTA, zoals de mod heet, werd al vrij snel meer gespeeld dan Warcraft 3 zelf. Dat heeft ertoe geleid dat DOTA een standalone versie kreeg. DOTA 2 heeft samen met collega MOBA League of Legends een enorm aantal spelers.

Het genre heeft ervoor gezorgd dat de meer traditionele RTS naar de achtergrond is geschoven. Arena of Valor is een MOBA uit een enorme serie games met dit genre. Het is er gelukkig wel één met een eigen karakter. Je kunt de Aziatische roots van het spel overal in ontdekken. Van het design van de heroes, de geluidseffecten en de animaties.

Gratis spelen waar je maar wilt

Veel mensen zijn het erover eens dat Arena of Valor het beste spel is dat je op een smartphone of tablet kunt spelen. De game is volledig gratis en ook dat is zeker goed nieuws. Tencent, de ontwikkelaar van het spel heeft toch al enkele miljarden met het spel verdiend. Dat komt door microtransacties voor cosmetische items.

Enorm veel fun op de Nintendo Switch

Het spel is erg leuk om op je smartphone of tablet te spelen. Toch komen alle spelelementen pas echt tot hun recht op de Nintendo Switch. Deze console leent zich perfect voor de snelle actie van Arena of Valor. Als je een Switch in je huiskamer hebt staan dan is het zeker de moeite waard om deze competitieve game van Tencent een kans te geven. Er zijn op de Switch tenslotte niet zo heel veel competitieve multiplayer games.

Game Details
De inhoud van dit spel bevat levensecht geweld jegens fantasiepersonages, niet-levensecht geweld jegens menselijke personages en niet al te grof taalgebruik.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...