Koen Weijland

Ajax

FIFA en Koen Weijland zijn bijna niet meer los van elkaar te denken. Deze E-sporter werd geboren in Arnhem en wist al vijfmaal het Nederlands kampioenschap op zijn naam te schrijven. In 2010, 2011 en 2015 wist Weijland de eerste plaats te bemachtigen op de wereldranglijst. Daarnaast is ook zijn YouTube-kanaal zeer bekend en heeft hij enkele tienduizenden volgers. Op dit kanaal zijn video’s te vinden waarin hij FIFA-wedstrijden speelt tegen bekende professionele voetballers en andere wereldbekende YouTube persoonlijkheden.

Ajax

Koen Weijland zorgde voor een grote primeur in de Nederlandse gamewereld. Hij kreeg als eerste E-sporter ooit een contract aangeboden bij een voetbalclub, in zijn geval ging het om Ajax. Weijland kreeg shirtnummer 39 toegewezen en beschikt zelfs over een eigen plek in de kleedkamer van het eerste team.

E-divisie

Weijland komt voor Ajax uit op nationaal en internationaal niveau. Momenteel speelt er echter een andere E-sporter voor Ajax in de E-divisie, dit is namelijk Dani Hagebeuk. Wel verzorgt Weijland voor FoxSports het commentaar bij de wedstrijden in deze competitie.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...