FIFA

Veel gamers zijn gek op schietspellen en fantasiegames, maar ook de sportgames zijn al tijden razend populair. Voetballiefhebbers spelen dan ook massaal FIFA, dit spel wordt al sinds 1993 jaarlijks uitgebracht door Electronic Arts. Alle spelers krijgen de mogelijkheid om een eigen club of land onder zijn hoede te nemen, een eigen speler te creëren of het online tegen elkaar op te nemen.

Elk seizoen

Elk seizoen komt er een nieuwe FIFA op de markt, deze beschikken allemaal over de meest actuele updates. Oftewel, de spelersselecties worden bijgewerkt en de nieuwkomers in de competities worden ook toegevoegd. Hierdoor kan jij altijd met de huidige selectie van jouw favoriete voetbalclub spelen.

Gebaseerd op de werkelijkheid

FIFA hecht grote waarde aan het aanhouden van de realiteit. Elke club, land en speler zal dan ook dezelfde kwaliteiten hebben als in de werkelijkheid. Hierdoor kan de speler ook echt merken dat Excelsior over een mindere ploeg beschikt dan bijvoorbeeld Ajax of PSV. Hetzelfde geldt voor de individuele spelers. Deze namen worden beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals fysieke kracht, dribbels, schotkracht en snelheid. In de laatst uitgegeven FIFA is Cristiano Ronaldo de beste aanvaller met een algemene score van 94, terwijl Manuel Neuer al jaren de beste doelman is in het spel.

FIFA Ultimate Team

Als jij online besluit te gaan spelen met FIFA Ultimate Team, dan kan jij zelf een selectie samenstellen. Dit kan door spelers te kopen en te verkopen. Hiervoor moeten munten worden uitgegeven, die kunnen worden verdiend door wedstrijden te spelen of door FIFA-punten te kopen in de winkel. In FIFA Ultimate Team speel jij uitsluitend tegen andere gamers over de gehele wereld, wat voor meer spanning en sensatie zal zorgen.

Door veel te spelen in Ultimate Team kan jij grotere beloningen krijgen. Doe bijvoorbeeld mee aan de competitie, deze bestaat uit tien niveaus. Het is mogelijk om te promoveren, degraderen of jezelf te handhaven. Daarnaast kan elke speler zich wekelijks plaatsen voor een speciaal weekendevenement, waarbij de eventuele beloningen het grootste zijn.

Chemie

Een team maken in FIFA Ultimate Team is gemakkelijk, maar er zal wel goed op de chemie gelet moeten worden. Dit zorgt voor een beter samenspel van jouw spelers. Chemie ontstaat wanneer spelers die naast elkaar staan uit hetzelfde land komen, bij hetzelfde team of in de dezelfde competitie spelen. Dit zal een cruciaal effect hebben op jouw basiselftal.

Toernooien

Er worden over de gehele wereld enkele honderden FIFA toernooien georganiseerd. Meestal gaat het om lokale toernooien, maar ook op internationaal niveau worden er evenementen gespeeld. Tijdens deze toernooien wordt er gebruik gemaakt van FIFA Ultimate Team, datzelfde geldt trouwens ook voor de bekende Nederlandse E-divisie.